نوشته شده در تاریخ 4 مارس 2012
یکی از حوزههای فعالیت اصلی شرکت نوکیا به گوشیهای ساده مخصوص تماس این شرکت تعلق دارد که همگی به کیفیت ساخت و دوام باتری در نزد خریداران معروفند؛ به تازگی مدلهای دو سیمکارته این شرکت نیز به جمع تولیدات این کلاس افزوده شدهاند که X1-01 از جمله جذابترین نمونههای قابل اشاره در این رده است که با طراحی زیبا، امکانات معقول و قیمت مناسب از فروش بالائی برخوردار شده است. در مقاله پیش رو نگاه کاملی داریم به این گوشی ساده اما کاربردی. ما را در ادامه این بحث همراهی کنید.
دیر زمانی پیش از این یافتن نامی معتبر در زمینه گوشیهای دو سیمکارته امری کاملا محال و غیر ممکن به نظر میرسد و مدلهای بی نام و نشان و بشدت بیکیفیت چینی تنها انتخابهای کاربران در این زمینه را تشکیل میدادند این مدلها نه تنها از لحاظ کیفیت ساخت و امکانات سختافزاری در نازلترین درجه ممکن قرار داشتند بلکه در وظیفه اصلی خود یعنی تماس دوگانه به لطف حضور دو سیمکارت نیز به هیچ عنوان موفق عمل نکرده و تقریبا همگی آنها حتی مدلهای جدیدتر دارای سه یا چهار سیمکارت نیز هیچگاه از امکان تماس همزمان و فعال بودن هر دو سیمکارت در یک لحظه (Active Stand-by) برخوردار نبوده و تنها حکم محفظهای برای نگهداری دو یا چند سیمکارت را داشتند در این مدلها تقریبا بدون استثنا برای استفاده و سوئیچ به سیمکارت دوم نیاز به ریستارت کردن دستگاه بوده و فعال بودن یکی به معنای غیر فعال بودن دیگری ست این امر البته به مدلهای چینی محدود نبوده و نسل اول گوشیهای دو سیمکارته شرکتهای معروف نیز از محدودیت مشابهای در این زمینه برخوردارند که از جمله شناخته شده ترین نمونهها در این زمینه میتوان به C1-00 نوکیا اشاره کرد که از امکان Active Stand-by در آن خبری نیست. یک پله بالاتر از این رده گوشیهای دوسیمکارته نسبتا جدیدی دیده میشود که هر دو سیمکارت در آن فعال بوده و در هر لحظه میتوان از هر سیمکارت دلخواه اقدام به برقراری یا دریافت تماس نمود که از جمله این مدلها میتوان به Samsung Ch@t C322 و Nokia X1-01 اشاره کرد. محدودیت اصلی این مدلها در حین مکالمه رخ میدهد در این حالت و به هنگام صحبت با یک سیمکارت، خط دیگر از مدار خارج شده و تماس با آن نتیجهای جز اعلام خاموش بودن دستگاه ندارد که البته این مورد برای بسیاری از کاربران از اهمیت چندانی برخوردار نیست و گوشیهای حاصر در این رده از جمله اقتصادیترین و محبوبترین مدلها به حساب میآیند در نهایت پیشرفتهترین و گرانقیمتترین گوشیهای دو سیمکارته نه تنها از امکان Active Stand-by و فعال بودن دو سیمکارت در یک لحظه پشتیبانی میکنند بلکه در حین تماس با این مدلها نیز میتوان در هر لحظه از هر دو خط استفاده نمود و به دلخواه هر یک از خطوط را در حین مکالمه بروی hold قرار داد. قیمت بالاتر و امکانات مولتی مدیائی پیشرفته از جمله موارد قابل ذکر در مورد این مدلهاست.

جعبه محتویات X1-01 یک نمونه ساده و کوچک حاوی یک شارژر، هدست سیمی یکتکه و البته خود گوشی ست و هیچ نکته اضافه دیگری در این قسمت دیده نمیشود. نبود کابل USB در این بخش به روشنی از عدم امکان اتصال مستقیم گوشی به کامپیوتر حکایت میکند و بدین ترتیب برای انتقال فایل بروی کارت حافظه این مدل نیز میبایست از کارتخوان استفاده کرد. X1-01 برای کلاس ساده مخصوص تماس نمونهای نسبتا بزرگ و حجیم است ابعاد این مدل ۱۶×۴۷٫۳×۱۱۲٫۲ میلیمتر است که ارتفاع و قطر بسیار بالائی دارد. وزن ۹۱ گرمی این مدل نیز برای یک گوشی مخصوص تماس بیش از اندازه سنگین ارزیابی میشود.
رنگ قسمت روئی این مدل که به بخشی از کنارههای دستگاه و بالا و پائین گوشی نیز امتداد یافته مشکی ست اما کاور براق بخش پشتی که نیمی از قسمتهای جانبی را در بر میگیرد بجز رنگ مشکی به رنگهای قرمز، خاکستری، آبی، نارنجی و سفید نیز ارائه میشود. این طراحی متفاوت ظاهر اسپرت و مدرنی برای X1-01 فراهم آورده که جزء همواره غایب گوشیهای مخصوص تماس تلقی میشود.
صفحهنمایش نسبتا کوچک دستگاه یک نمونه ۱٫۸ اینچی با وضوح ۱۶۰×۱۲۸ پیکسل با توانائی نمایش ۶۵ هزار رنگ است که برای گوشیهای ساده این رده تا حدود زیادی راضی کننده است. کیفیت این صفحهنمایش نه تنها در باز تولید رنگها، میزان روشنائی و زوایای دید مناسب نیست بلکه عملکرد آن در نور مستقیم خورشید که همواره از نکات مثبت گوشیهای ساده نوکیا تلقی میشود نیز تعریف چندانی ندارد.

بالای صفحهنمایش تنها به اسپیکر برقراری تماس تعلق دارد و در پائین نیز ساختار آشنای صفحه کلید گوشیهای فاقد سیستمعامل نوکیا به چشم میخورد در این قسمت دو Soft-key در بالا و کلیدهای سبز و قرمز برقراری و رد تماس، D-Pad نسبتا بزرگ و برجسته دستگاه را در بر گرفتهاند. کلید بالای D-Pad در این قسمت همچون دیگر مدلهای نوکیا در این رده برای خاموش/روشن کردن چراغقوه این مدل نیز بکار میرود. صفحه کلید چهار ردیفه این مدل یک نمونه مسطح با تفکیک حداقلی ست که امکان تشخیص کلیدهای حاضر در سطر و ستونهای مختلف بدون نگاه کردن به آنها را به امر بسیار مشکلی بدل میکند در واقع تنها عامل تفکیک کننده این کلیدها یک برجستگی کوچک بروی کلید شماره ۵ در مرکز این کیبورد است که نگفته پیداست توانائی چندانی در مجزا کردن کلیدها ندارد. برای سوئیچ مابین دو سیمکارت حاضر در دستگاه و تعیین سیمکارتی که با فشردن کلید سبز عمل برقراری تماس را انجام میدهد باید از کلید # استفاده کرد البته همانطور که در ابتدا گفتیم در این مدل هر دو سیمکارت فعال بوده و در هر لحظه میتوان از هر دو تماس دریافت یا برقرار کرد.

سمت چپ این مدل محل کلیدهای سه گانه کنترل موسیقی به فرم دیگر نمونههای سری X این شرکت است که از حساسیت مطلوبی برای جلوگیری از فشردن تصادفی برخوردارند.
در سمت راست دستگاه اسلات کارت حافظه Micro SD با پوشش محافظ پلاستیکی دیده میشود که بدون نیاز به خاموش کردن دستگاه نیز میتوان اقدام به خارج نمودن کارت حافظه از این قسمت نمود. حداکثر حافظه قابل استفاده در اسلاتکارت Micro SD این مدل ۱۶ گیگابایت است که برای یک گوشی مخصوص تماس نکته مثبت بزرگی محسوب میشود.
بر بالای این مدل حفره اتصال شارژر و پورت ۳٫۵ میلیمتری هدست در دو سوی فلش LED دستگاه جای گرفتهاند و در پائین نیز بجز جایگاه اتصال بند نکته دیگری به چشم نمیخورد.
بخش پشتی X1-01 فاقد دوربین است و بجای آن اسپیکر اصلی دستگاه در بالاترین بخش این قسمت به چشم میخورد بگفته نوکیا این اسپیکر قویترین نمونهای ست که تابحال در این شرکت تولید شده نکته ای که در عمل نیز با یکی دو استثنا تا حدودی تائید میشود.
با کنار زدن کاور براق این قسمت باتری قدرتمند دستگاه با ظرفیت بالای ۱۳۲۰mAh جای دارد که بگفته شرکت سازنده تا ۴۳ روز در حالت Stand-by و تا بیش از ۱۳ ساعت در حین مکالمه دوام خواهد داشت. زمان پخش موسیقی با یک بار شارژ این باتری در حدود ۳۶ ساعت است. سیمکارتهای دوگانه دستگاه در زیر باتری با برچسبهای SIM 1 و SIM 2 مشخص شدهاند که البته همانطور که اشاره شده تفاوتی میان این سیمکارتها در برقراری و دریافت تماس وجود ندارد.

ساختار منوئی X1-01 براساس اینترفیس S30 نوکیا شکل گرفته که تنها یک پله بالاتر از مدلهای سیاه و سفید این برند قرار دارد حذف امکان نصب برنامههای مبتنی بر جاوا بدون شک مهمترین تغییر و نقطه ضعف اصلی اینترفیس S30 در مقابل S40 ست جائیکه امکان تغییر و حذف و اضافه کردن برنامهها و اپلیکیشنهای معدود حاضر در دستگاه به هیچ عنوان وجود ندارد. در صفحه Stand-by دستگاه در بخش بالائی محلی برای نمایش آنتن دو سیمکارت به همراه نام آنها در نظر گرفته شده و در بخش پائینی نیز دو میانبر غیر قابل تغییر برای ورود به منوی اصلی و منوی Go to دیده میشود در منوی Go to میانبرهای مهم مورد نیاز کاربر همچون تنظیمات دو سیمکارت، ورود به پلیر موسیقی، روشن کردن چراغقوه، رادیوی FM و بازیهای دستگاه قرار دارد و بدین ترتیب نیاز چندانی برای ورود به منوی اصلی دستگاه که مجموعهای بسیار ساده از آیکونهای ۳×۳ ماتریسی است وجود ندارد. امکان تعویض theme برای تغییر بکگراند صفحه Stand-by و رنگ قسمتهای منوئی مختلف گوشی در نظر گرفته شده که برای یک نمونه ساده موارد مناسب و راضی کنندهای به نظر میرسد. در مجموع امکانات نرمافزاری X1-01 در سطح پائینی قرار داشته و بعلت نبود File Manager و عدم پشتیبانی از گزینههای ارتباطی ابتدائی همچون GPRS و EDGE انتظار چندانی از آن در میزان کارائی و کاربر پسند بودن نمیتوان داشت. در این میان عدم حضور گالری نمایش تصاویر نیز عملا کاربرد خاصی برای رنگی بودن صفحهنمایش باقی نمیگذارد.

دفترچه تلفن X1-01 علاوه بر کنتاکتهای ذخیره شده در سیمکارت قادر به ذخیره ۵۰۰ شماره تلفن مختلف در حافظه داخلی گوشی ست و از جابجائی و کپی کردن کنتاکتها مابین حافظه داخلی گوشی و سیمکارتها نیز به راحتی پشتیبانی میکند. برای هرکدام از کنتاکتهای ذخیره شده در حافظه داخلی دستگاه میتوان تا ۵ شماره مختلف را نسبت داد که یکی از آنها شماره پیشفرض یا شمارهایست که با highlight کردن نام کنتاکت و زدن دکمه سبز گرفته میشود. برای برقراری تماس میبایست ابتدا سیمکارت مورد نظر را از طریق فشردن و نگه داشتن کلید # انتخاب نمود تنظیم جداگانهای در این قسمت امکان برگزیدن دائمی یک سیمکارت برای برقراری تماس را در اختیار کاربر قرار میدهد تنظیم مشابه دیگری نیز برای پیامها وجود دارد که بدین ترتیب به راحتی میتوان بعنوان مثال یکی از سیمکارتها را برای برقراری تماس و دیگری را برای ارسال پیام در نظر گرفت. امکان غیر فعال کردن یکی از سیمکارتها برای مصرف کمتر انرژی از دیگر موارد در نظر گرفته شده برای این قسمت است. حافظه داخلی دستگاه تا ۵ سیمکارت مختلف را به خاطر می سپارد که با تنظیم نام و زنگ دلخواه برای هریک از سیمکارتهای مختلف به راحتی میتوان بدون نیاز به گشودن پشت دستگاه به شناسائی سیمکارت جای گرفته در گوشی اقدام نمود. برقراری تماس در X1-01 با کیفیت بالائی انجام میشود و علاوه برگیرندگی مناسب، صدای دریافتی و ارسالی آن نیز در سطح بسیار بالائی جای میگیرد. صدای زنگ تماس گوشی با اینکه برخلاف ادعای نوکیا قدرتمندترین نمونه در لیست تولیدات این شرکت نیست (قدرت صدای X2 به راحتی از X1-01 گذر میکند) اما در مقایسه با دیگر نمونههای موبایلی بسیار بلند و رساست که این در کنار ویبره قدرتمند احتمال از دست رفتن تماس را به حداقل خود کاهش میدهد.

پخشکننده موسیقی یکی از معدود امکانات مولتیمدیائی X1-01 به حساب میآیند؛ پلیر پخش موسیقی این مدل که تنها از پخش فرمت MP3 پشتیبانی میکند به راحتی قادر به شناسائی و پخش فایلهای موسیقی حاضر در حافظه سیمکارت است و در این میان از امکان فولدر بندی نیز در آن پشتیبانی میشود. عدم پشتیبانی از امکان جستجوی فایلها و نبود اکولایزر از جمله نکات ضعف اصلی این پخشکننده محسوب میشوند. عملکرد دکمههای سختافزاری کنترل موسیقی رضایت بخش ارزیابی میشود اما توسط این دکمهها تنها میتوان آهنگ فعلی را Pay/Pause نمود یا به آهنگ قبلی و بعدی پرش کرد و در این میان امکان حرکت سریع بروی آهنگ با نگه داشتن کلیدهای back/forward وجود ندارد. انتقال آهنگ در حال پخش به پسزمینه از جمله موارد مثبت این قسمت است البته در این حالت راهی برای کنترل حجم صدای آهنگ اندیشیده نشده است.

رادیوی FM آخرین امکان سختافزاری Nokia X1-01 است در این قسمت امکان جستجوی خودکار و ذخیره تا ۳۰ ایستگاه رادیوی در نظر گرفته شده که برای جابجائی میان آنها میبایست از کلیدهای کنترل موسیقی back/forward استفاده کرد. از جمله امکانات معدود این رادیو عملکرد آن بعنوان رادیوی ساعتی ست که با تنظیم آن و اتصال هدستها میتوان رادیوی گوشی را در یک زمان مشخص همچون یک ساعت بیدارباش مورد استفاده قرار داد.

Nokia X1-01 بعنوان یک گوشی ساده با امکان تماس دوگانه یکی از موفقترین نمونهها در هر دو رده امکانات سختافزاری و قیمتی رقابتی ست و با اینکه برخی مشکلات مشخص همچون کیفیت پائین صفحهنمایش، عدم حضور امکانات ارتباطی، نبود دوربین و ساختار ضعیف منوئی جایگاه چندان مناسبی برای این مدل در رقابت با بزرگان این رده باقی نمیگذارد اما نیم نگاهی به قیمت بسیار مناسب این دستگاه و نکات مثبت آن همچون پشتیبانی از تماس همزمان دو سیمکارت (Active Stand-by)، ظرفیت بالای باتری و صدای فوقالعاده اسپیکر دستگاه شرایط مناسبی را برای انتخاب این مدل بعنوان دستگاه جایگزین در نزد کاربران فراهم آورده است. قیمت فعلی Nokia X1-01 در بازارهای داخلی رقمی در حدود ۵۶ هزار تومان است.
منبع: http://www.writeage.com/nokia_x1_01_mobile_review.html
برچسب ها :
بررسی Nokia X1-01,
بررسی نوکیا X1-01,
عکس های Nokia X1-01,
قیمت Nokia X1-01,
قیمت نوکیا X1-01,
مشخصات Nokia X1-01,
مشخصات نوکیا X1-01
ارسال نظر